ציוד מקצועי למטבח תעשייתי לאולם אירועים

מאמר מקצועי בנושא הקמת מטבח תעשייתי לאולם אירועים מאת קירוסקאי – ציוד מקצועי למטבחים תעשייתים ומסעדות.

הקמת מטבח תעשייתי לאולם אירועים היא משימה מרתקת ומאתגרת שדורשת תכנון והבנה בערך של צרכי האולם ושירותי הקייטרינג שתציע בו.

הנה מספר צעדים חשובים להתחשב בהם:

תכנון ובנייה של המטבח

1.תכנון ותקצוב:

כדאי להתחיל בתכנון הפיזי של המטבח, ולהגדיר כמה אזורים יהיו בו, כמו אזורי פס חם, פס קר, וגם אזורי אחסון והכנה.

בניית אזור המטבח היא תכנון אדריכלי מורכב אשר מביא עמו פונקציונליות מירבית,אזורי פעילות שונים,כאשר סביבת העבודה היא כלי נירוסטה המכילים שולחנות,מקררים לאחסון בשר,ירקות,גבינות, מקפיאים בגדלים שונים.

התכנון אמור לתת דגש על מרחב פעולה נח,רחב, אפשרות להוצאת מספר רב של מנות (ישנם אולמות אירועים אשר נותנים שירות ל מעל 10,000 מנות בסרוויס ערב.

מטבח תעשייתי מנירוסטה

מטבח תעשייתי מנירוסטה

 

מטבח שכזה צריך להכיל מספר רב של עובדי מטבח (עשרות עובדים) , גישה נוחה לאזורי הפס החם והקר, שטח רב וחכם של אחסון מנות של ההכנות לסרוויסים השונים.

יש לקחת בחשבון את סך הציוד המקצועי לתפעול המלא של המטבח התעשייתי באולמות אירועים,להלן פירוט עיקרי של הציוד:

  • תנורים (קומביסטימרים,קונווקטומטים) , תאי התפחה.

תנורי פונקציונליים הפועלים על גז או חשמל, עם אינטיליגנציה , אפשרות לחמום של עד 20 מגשים.

תנורי פיצה מקצועיים המאפשרים הכנת עשרות פיצות בשעה.

החשיבות של כושר פעולה גבוה של התנורים,עמידות גבוהה לאורך זמן למשך שעתיים רצופות.

  • מקררים – מקררי דלפק,בלאסט צ'ילרים, מקררי מקפיא, מקררי הטפחה, מקררים לאשפה.

מקרר דו רוחבי בעלי דלתות נירוסטה או זכוכית – גודל מקרר 2.3 מ' גובה * 1.31 מטר רוחב מאפשר אחסון כמויות גדולות של מזון. בנוסף מקררי דלפק לשליפה מהירה של רטבים שונים ועוד.

תנור תעשייתי קונווקטומט

תנור תעשייתי קונווקטומט

  • מקפיאים – מקפיא עומד, מקפיא אמבט

מקפיא לצרכי אחסון בשר, דגים,גלידות.

מכונות לייצור קרח.

  • מערכות הדחה – מדיחים תעשייתים,דיספנסרים.
  • גרילים – גרידלים ופלאנצ'ות

גריל להכנת מנות בשריות,עוף,המבורגרים,סטייקים ועוד.

  • סירים
  • כלי עיבוד מזון – בלנדרים מקצועיים,מיקסרים ומלושים,ציוד לעיבוד בשר ועוף,עיבוד דגים,ציוד להכנת בצק.
  • טורבות גז
  • מקררים גדולים ועוד.

2.הגנת הסביבה:

עליך להבטיח שהמטבח יעמוד בתקני בטיחות מזון ובתקני הבניין.

זה כולל מערכות לסינון רעלנות או חומרים מזיקים, חזיתות אש נגד דליפת גז, ושטחי עבודה בסטנדרטים בטיחותיים.

תקנות הבטיחות אמורים לתת מענה בטיחותי עבור אירועים המוניים, מענה בתחום מערכות כיבוי אש – ספרינקלרים,

3.אחסון והפצה:

חלק גדול מהתכנון היא החשיבה על אחסון המזון והחומרים הנדרשים. זה כולל מקומות אחסון לסחורה קרה וחמה, מקררים גדולים, מקפיאים , אפשרית גם הקניית מערכת הפצה או שירותי הגעה.

4. כדאיות וניקיון:

כדאי לשמור על המטבח נקי,ניקיון שוטף בכל יום של כל חלקי המטבח הפעיל וניקוי קבוע של אזורים פחות פעילים כמו מחסנים,מקררים.

ייעוץ מקצועי לפני הקמה או שדרוג מטבח תעשייתי של אולם אירועים

חברת קירוסקאי מעניקה ייעוץ מקצועי לפני רכישה של כל ציוד למטבחים תעשייתים.

נציגי החברה בודקים את הצרכים של בעל העסק, את תקציב, פרמטרים נוספים הנכנסים לשיקול לפני רכישה וליווי מקצועי לאחר הרכישה.

2023-10-22T15:00:19+03:00 כללי|
דילוג לתוכן