אותו אולם אירועים אבל הפוך: המדריך לחתונה הפוכה

אולי כבר נתקלתם בו, כתוב באותיות קטנות על הזמנה לחתונה – המושג "חתונה הפוכה". זה הזמן לערוך היכרות עם הטרנד שהולך ותופס מקום של כבוד בעולם החתונות בכל אולם אירועים במרכז, בדרום או בצפון. אז מה זו חתונה הפוכה? 

בא לכם לטלטל את העניינים, להפוך את הסדר, להבטיח שהבן דוד המאחר הכרוני לא יפספס את החופה, ושהאחיינים לא יעשו בה רעש מחוסר סבלנות להגיע כבר לאוכל? ייתכן שטרנד החתונה ההפוכה הוא בדיוק בשבילכם. סביר להניח שאותו אולם וגן אירועים מומלץ בראשון לציון שסגרתם מכיר מקרוב את התרגולת, אך האם אתם יודעים מה זו חתונה הפוכה?

מה בעצם הפוך פה?

אל דאגה, זה הרבה פחות רדיקלי ממה שאתם חושבים. החופה היא אותה חופה, הקייטרינג אותו קייטרינג, הרב אותו רב, וכל אולם אירועים ברחובות או גן אירועים באשדוד יידע כבר על מה אתם מדברים. מה שבעצם משתנה, או יותר נכון מתהפך, בחתונה הפוכה הוא הסדר של לוח הזמנים.

בחתונה רגילה יש קבלת פנים, אחריה חופה, אחריה אוכל ואחרי זה ריקודים. בחתונה הפוכה הסדר מתחלף בין החופה והאוכל: קודם קבלת פנים, מיד אחרי מתחילה הארוחה, והחופה מיד אחריה, ואז בסוף, כרגיל, הריקודים.

מה היתרון בחתונה שכזו? 

בואו נודה באמת: עבורכם החופה היא החלק הכי מרגש, אבל לחלק מהקהל, במיוחד כשמדובר על חתונה גדולה (למשל, חתונה ל-600 איש), סדר העדיפויות לא בהכרח זהה. ישראלים נוטים לאחר, אם זה כי הדרך אל אותו אולם אירועים ברחובות מומלץ שבחרתם היתה עמוסת פקקים, או שיום העבודה התארך, או שהבייביסיטר איחרה, או כי פשוט הורגלנו לאחר. כך או כך, לא מעט מפספסים בחתונה רגילה את החופה. שנית, לא פעם בחתונות ישראליות החופה מתאחרת, ועם הזמן נמתחת הסבלנות של חלק מהאנשים, במיוחד אם הרעב גובר, השעה כבר מאוחרת, ועד שיגיע הקינוח יהיה כמעט 23:00 בלילה.

חתונה הפוכה מנטרלת את כל המוקשים הללו: הצבת האוכל בהתחלה גורמת למוזמנים להימנע מאיחורים, והחתונה מתחילה בזמן, ללא עיכובים מיותרים. הארוחה המוקדמת מחסלת את הרעב ומביאה את הקהל לחופה כשהוא שבע ומרוצה, אולי גם נינוח מכמה כוסות יין, בנוכחות מלאה ובזמן שקבעתם. זה אידיאלי במיוחד אם קבעתם אולם חתונות לשעת ערב ביום חול ואתם רוצים שבני המשפחה הצעירים יבואו – הילדים יוכלו לאכול בשעה סבירה.

האם יש לחתונה הפוכה גם חסרונות?

זו שאלה של השקפה. יש זוגות שמעדיפים את הסדר המקורי, וזה בהחלט עניין של טעם. בנוסף, אם מדובר על חתונה בשישי בצהריים, ממילא שעת ההתחלה היא מוקדמת, ולכן הרעב פחות משחק תפקיד, אין טעם להתחיל לאכול כבר ב-11:30, וגם אין יום עבודה ארוך או פקקי ערב שגורמים לאנשים לאחר כמו ביום חול. כמו כן, נשאלת השאלה האם אתם זוג שלחוץ מהחופה, ולכן מעדיף לסיים איתה מוקדם כדי להשתחרר וליהנות בלי לחץ מהשמחה, האנשים והאווירה של אותה חתונת בוטיק שהפקתם ועיצבתם במשך חודשיים. חישבו על זה, תסיקו מסקנות, ואם החלטתם להפוך את חתונתכם על הראש, ידעו מראש את אותו גן אירועים או אולם אירועים בו בחרתם, כדי שיוכלו להיערך בהתאם.

2018-12-01T23:37:12+02:00 אירועים, חתונות|
דילוג לתוכן